Van Cure naar Care gebruikt cookies om jouw website ervaring te verbeteren. Lees meer
OK
‘Van Cure naar Care’ team op de Nederlands-Vlaamse Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg in Antwerpen

23 november 2023

Met ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet! Herken jij de knipperlichten voor de tijdige opstart van palliatieve zorg?’ hadden we gehoopt om een interactieve workshop te kunnen geven om de ‘Van Cure naar Care’ vormingsmaterialen en ondersteunende werkvormen te showcasen op een internationaal congres. Het is uiteindelijk een korte presentatie van een kwartier geworden. We konden daarin wel  uitpakken met de resultaten van de bachelorproeven van Femke Degrande en Vienna Geldof over de impact van de implementatie van de ‘Van Cure naar Care’ materialen in een woonzorgcentrum en een thuiszorgorganisatie.

De belangrijkste conclusie van het werk van Femke en Vienna was dat korte vormingsmomenten voor kennisoverdracht gecombineerd met een activerende werkvorm zoals een serious game om de kennis onmiddellijk in praktijk te brengen, efficiënte methodieken zijn om de kennis en self-efficacy rond vroegtijdige zorgplanning in woonzorgcentra en de thuiszorg te verbeteren.

Je kan de bachelorproeven en de abstract voor de Nederlands Vlaamse Wetenschapsdagen Palliatieve Zorg via de links hieronder nalezen.

BAP Vienna Geldof

BAP Femke Degrande

Abstract NVWD Antwerpen

Bekijk alle nieuws & events