Van Cure naar Care gebruikt cookies om jouw website ervaring te verbeteren. Lees meer
OK
Kick-off EscapePZ

5 oktober 2023

Serious games zijn een unieke en effectieve manier om vorming in palliatieve zorg te versterken. De deelnemers kunnen via educatieve games niet enkel kennis opdoen, maar ook een dieper begrip krijgen van de emoties, uitdagingen en specifieke zorgbehoeften van personen met palliatieve zorgnoden en hun naasten, én vaardigheden ontwikkelen zoals empathisch luisteren, communiceren en samenwerken. Bovendien zijn serious games nuttig voor teambuilding en het creëren van een positieve werkomgeving.

Vanuit dit perspectief schreven we een project uit ‘Serious games in palliatieve zorg, je wil er niet aan ontsnappen!’ dat we met succes indienden bij het Fonds Marianne en Jean Mechelynck van de Koning Boudewijnstichting voor de oproep ‘Innovatie in palliatieve zorg’.

Het EscapePZ team bestaat uit zorgprofessionals uit woonzorgcentra, thuiszorg en netwerken palliatieve zorg en docenten uit opleidingen verpleegkunde uit Vlaamse hogescholen. Zij zullen, met ondersteuning van het Howest team, escape games ontwikkelen die specifieke noden in hun eigen werkplek aanpakken.

Tijdens de kick-off leerden we de knepen van het vak in een workshop van #ANT Escape Rooms en werd het escape game sjabloon toegelicht. Casussen en doelstellingen werden uit de doeken gedaan en teams werden gevormd. EscapePZ zal vijf games opleveren die via de ‘Van Cure naar Care’ website voor iedereen beschikbaar zullen zijn.

Bekijk alle nieuws & events